Президент: Зроблю все, щоб Савченко у травні повернулася додому

Президент: Зроблю все, щоб Савченко у травні повернулася додому

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголошує, що для повернення української льотчиці Надії Савченко, незаконно засудженої в Росії, докладається величезна кількість зусиль.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами в рамках робочого візиту до Туреччини, відповідаючи на запитання щодо можливого обміну Савченко на засуджених в Україні російських спецпризначенців, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми зробимо все можливе для того, щоб Надія якнайшвидше повернулась додому. Зроблю все можливе, щоб в цьому місяці повернути її додому", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що саме в Туреччині під час попереднього візиту заявив про те, що готовий використати будь-які свої конституційні повноваження, аби повернути Надію додому. «Тому, якщо таке звернення надійде – я негайно скористаюся цим», - підкреслив Порошенко.

Президент зазначив також, що під час сьогоднішніх переговорів значна частина уваги була присвячена питанню звільнення Савченко.

«Разом з тим, я хотів би уникнути політизації цього процесу, коли окремі політики, чиновники чи урядовці хочуть на цьому нагріти руки. Тут не буде задіяно жодного політика, крім наших іноземних партнерів», - підкреслив Президент.

Глава держави зауважив, що голові СБУ Василю Грицаку дано доручення щодо технічного виконання всіх необхідних юридичних процедур щодо цього процесу.

«Але закликаю всіх – ми будемо говорити про це тоді, коли президентський літак з Надією торкнеться злітної смуги українського аеропорту», - сказав Порошенко, додавши, що «дуже багато стоїть на карті».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-