Цигарковий скандал: Клімкін обіцяє «нульову толерантність»

Цигарковий скандал: Клімкін обіцяє «нульову толерантність»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголошує на жорсткій боротьбі з корупцією у його відомстві після випадку затримання члена родини дипломата  із контрабандними цигарками.

Про це він заявив журналістам у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми відразу сказали, що має бути повний доступ правоохоронних органів. Це чоловік нашого консула, яка працює у Братиславі. Зараз започатковано розслідування. Ми будемо сприяти цьому розслідуванню», - наголосив Клімкін.

Він зазначив, що перевірятимуться також можливі факти, чи не були такі порушення вчинені раніше.

«І, звичайно, ми маємо розібратися, чи не були причетні інші співробітники посольства до цього. Висновки будуть дуже швидкими», - запевнив міністр.

Клімкін також наголосив, що в МЗС буде до таких випадків не просто «нульова толерантність», а жорстка боротьба з ними.

Як повідомляв Укрінформ, голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль на своєму персональному сайті оприлюднив інформацію про те, що до перевезення на мікроавтобусі з дипломатичними номерами блоків контрабандних сигарет вартістю 620 тисяч гривень причетний мешканець Києва Сергій Ліщишин, який є чоловіком першого секретаря Посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

За словами Москаля, Ліщишин надав митникам і прикордонникам дипломатичний паспорт і підписаний власною дружиною лист, за яким із 21 по 24 травня мікроавтобус перевозить дипломатичний вантаж і не підлягає контролю. Коли митники, запідозривши наявність контрабанди (сигнал про сигарети дав службовий собака) почали наполягати на огляді, Ліщишин вчинив скандал, погрожував викликом консула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-