Порошенко про марш

Порошенко про марш "Азова": Зрив Мінських угод - не мій сценарій

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголосив, що єдина можливість відновити суверенітет України над окупованими районами Донбасу – це політико-дипломатичне врегулювання.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Не можу не сказати декілька слів щодо сьогоднішнього маршу в Києві. Першими з’явилися ці картинки на російському телебаченні – шини, петарди, повідомлення щодо поранених поліцейських, поранених громадян. Ці картинки розповсюджуються і навмисно підіграються картинки про те, що сьогодні нібито намагаються дестабілізувати ситуацію в державі. Ще раз наголошую, це абсолютно чітка позиція – військового шляху до повернення Донбасу не існує", - сказав Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Президент наголосив, що ключова для України позиція - забезпечення світової солідарності і підтримки країни, яка передбачає відповідний рівень безпеки, звільнення заручників, виведення окупаційних військ з окупованих територій, політичні принципи врегулювання, повернення українського контролю над державним кордоном. Крім того, це дає можливість забезпечити ефективне виростання спеціальної моніторингової місії і заведення спеціальної озброєної поліцейської місії ОБСЄ, яка допоможе мирним шляхом забезпечити перехідний період.

Порошенко підкреслив, що це основні деталі Мінських угод, які базуються на його мирному плані. "Зірвати мирні процеси прикриваючись будь-чим – є абсолютно безвідповідально по відношенню до держави і це призведе лише до того, що частина Донеччини і Луганщини внаслідок цих процесів залишиться під окупацією", - зазначив він.

"Допустити це я, як Верховний Головнокомандувач, як Президент, не можу. Це не є мій сценарій", - заявив глава держави, наголосивши, що більшість українців підтримує мир і мирне повернення українського суверенітету на окупованих територіях. "З цієї дороги ми не звернемо", - сказав Президент.

Нагадаємо, у п’ятницю відбулась акція, організована Цивільним корпусом "Азов". Хода почалася від Національного музею історії України в Другій світовій війні та завершилася мітингом під будівлею Верховної Ради. На мітингу виступив лідер руху, народний депутат Андрій Білецький, який заявив, що головною вимогою "Азова" є непроведення виборів у контрольованих бойовиками районах Донбасу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-