Вибори на Донбасі узаконять московських маріонеток – лідер

Вибори на Донбасі узаконять московських маріонеток – лідер "Азова"

Укрінформ
Депутат Верховної Ради України, лідер Цивільного корпусу "Азов" Андрій Білецький заявив, що неможливо провести вибори на окупованих територіях Донбасу без українського кордону.

Про це він наголосив під час мітингу біля стін Верховної Ради України у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша єдина вимога: немає українського кордону - немає жодних виборів на Донбасі", - закликав він.

За словами Білецького, він визнає в Україні тільки українські Збройні Сили, тільки українських прикордонників на українському кордоні, а не місію ОБСЄ чи поліцейську місію НАТО.

"От тільки повернення ЗСУ і прикордонників є поверненням українського кордону", - наголосив він.

Білецький пояснив, що люди вийшли на мітинг, тому що "українська влада нам бреше, коли каже, що "не хвилюйтеся, не буде ніяких виборів на Донбасі поки ми не повернемо його Україні". Він зазначив, що вибори на Донбасі активно готуються.

"Тільки позавчора Нуланд і Сурков, Сполучені Штати і Росія у Москві обговорювали питання виборів на Донбасі. Чи можуть США і Росія обговорювати питання якого немов би не має і не буде? Ні не можуть. І помітьте, українське внутрішнє питання обговорюється двома країнами без України у Москві - в столиці ворога, в столиці агресора"- звернувся він до активістів.

Білецький також додав, що не може вірити владі і через те, що довкола Мінських перемовин і довкола так званого Мінську-1 і Мінську-2 "було стільки брехні, що повірити в це фактично неможливо".

"Нічого не підказує нам про те, що влада не буде брехати нам і цього разу", - пояснив він.

Лідер "Азову" переконаний, якщо зараз пройдуть вибори на Донбасі, то війна на Донбасі перетвориться не в міжнародну, а у внутрішньоукраїнську проблему. Крим буде винесений за дужки, про нього забудуть. А Росія зникне як агресор з будь-яких шпальт газет і телеканалів, вона стане просто сусідньою державою, а у нас формально буде внутрішньоукраїнський конфлікт. На думку Білецького, це стане зручним приводом для Заходу зняти санкції проти Росії.

"Ми узаконимо владу терористів, сепаратистів, московських маріонеток. Дамо їм можливість розносити гангрену сепаратизму абсолютно по всій країні. І це вже буле легально, і це вже буде нашою проблемою. Але найстрашніше, що ми не маємо жодного механізму, жодної гарантії повернення Україні після цього Криму, Донбасу, українського кордону. Його не буде вже ніколи, якщо ми проведемо ці вибори", - наголосив він.

Водночас Білецький підкреслив, що сьогоднішня акція під стінами українського парламенту є "акцією попередження".

"Це тільки початок, це не кінцева акція. Ми будемо об'єднуватись в єдиний монолітний рух", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-