У Харкові забрали мандат у проросійського депутата

У Харкові забрали мандат у проросійського депутата

Укрінформ
Депутат Харківської міськради від партії "Відродження" Андрій Лесик рішенням позачергової сесії позбавлений депутатського мандату як проросійський депутат-піарник, який не виправдав довіри партії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За позбавлення Лесика депутатського мандату проголосували 63 депутата, проти - 1. Відразу після оголошення результатів голосування міський голова Геннадій Кернес попросив Лесика залишити сесійну залу, і Лесик пішов зі словами "До побачення".

В обговоренні ситуації з Лесиком до голосування взяли участь близько десяти депутатів міськради, які засудили позицію Лесика.

Характеризуючи депутата, Кернес, зокрема, наголосив, що той пройшов у міськраду з партією "Відродження", оскільки "по-іншому він пройти не міг". При цьому, за словами Кернеса, діяльність Лесика інакше як підривною назвати не можна, оскільки він багаторазово виступав і діяв всупереч рішенням і позиції партії та її фракції, займався дешевим популізмом та самопіаром, не беручи участі у вирішенні проблем міста. У свою чергу Лесик під час обговорення заявив з трибуни сесії, що його хочуть виключити за події 9 травня.

"Я йшов у колоні ветеранів. Було б правильно, якби кожний депутат, як я, йшов з георгіївською стрічкою, яку, я впевнений, 9 травня 2017 року ви знову надінете. Приймайте рішення, але совістю торгувати не треба", - заявив Лесик.

Водночас, підтримавши позицію фракції "Відродження" щодо Лесика, фракція "Самопоміч" відмовилася голосувати, вважаючи, що вирішувати це питання без заяви Лесика незаконно: "Він оскаржить це рішення в судах".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 11 травня фракція Харківської міськради "За Харків, за Відродження" прийняла рішення виключити Андрія Лесика зі свого складу, а також з виборчого списку.

9 травня на Меморіалі Слави в Харкові депутат Андрій Лесик з'явився з георгіївською стрічкою. Унаслідок цього сталася бійка між проукраїнськими активістами та їх опонентами.

Андрій Лесик - голова Харківської організації "Український вибір" Віктора Медведчука. Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-