В нападі на харківського поліцейського підозрюють бійця

В нападі на харківського поліцейського підозрюють бійця "Східного корпусу"

Укрінформ
Рядовий роти патрульної служби поліції особливого призначення "Східний корпус" підозрюється у побитті поліцейського під час конфлікту 9 травня на вулиці Ярослава Мудрого в центрі Харькова.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник управління прокуратури Харківської області Сергій Булавін.

"За попередніми даними, 9 травня близько 17.00 спецпідрозділ "Харків" виявив зброю в автомобілі Volkswagen на вул. Ярослава Мудрого. На місце прибула слідчо-оперативна група Київського відділу поліції. У відповідь водій автомобіля по телефону викликав друзів. Один з них ударив кулаком по голові 27-річного інспектора Управління патрульної поліції, який отримав черепно-мозкову травму і забиття головного мозку", - повідомив Булавін.

За його словами, рядовому роти "Східного корпусу" повідомлено про підозру за фактом перевищення повноважень і навмисного спричинення тяжкого тілесного ушкодження працівнику правоохоронного органу в зв'язку з виконанням його службових обов'язків - з санкцією до 12 років позбавлення волі.

"Вирішується питання про обрання щодо підозрюваного запобіжних заходів. Досудове розслідування проводять органи прокуратури", - додав Булавін.

Що стосується постраждалого поліцейського, то, сказали в лікарні "Швидкої допомоги", після часткової амнезії до нього повернулася пам'ять.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 9 травня в мережі з'явилася інформація про те, що до конфлікту на вул. Ярослава Мудрого причетний цивільний корпус "Азов". Керівник корпусу Олег Ширяєв заявив, що "винуватці інциденту не мають до нього відношення".

Фото:civilforum.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-