Бальчун: Я не бігатиму з сокирою за корупціонерами

Бальчун: Я не бігатиму з сокирою за корупціонерами

Ексклюзив
Укрінформ
Для протидії корупції в Укзалізниці її новий керівник Войцех Бальчун намагатиметься створити всередині компанії здоровий фундамент та організувати прозорі процедури, що унеможливлять прояви корупції.

Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Я не гратимуся у прокурора, а намагатимуся створити фундамент під добре організовану компанію, яка діятиме у відповідності до певних відкритих процедур. Саме ці процедури викликатимуть зміни. Якщо я почну бігати з сокирою і кидатимуся на кожний випадок (корупції - ред.), то ми не зробимо жодних змін. Нам необхідно здійснювати системні зміни. В результаті ці зміни самі ліквідовуватимуть схильність до корупції, адже ризики будуть дуже високими через серйозні наслідки цих дій", - сказав він.

За його словами, з іншого боку, зміни робитимуть реальними певні процеси, що будуть зменшувати простір до корупційних дій.

"Звичайно, що кожний конкретний випадок корупції, який з'являтиметься, перевірятиметься відповідними структурами в компанії, і не лише в ній. Утім, я концентруватимуся на формуванні здорового фундаменту для функціонування фірми у майбутньому", - наголосив він.

Нагадаємо, призначений Кабінетом міністрів новий керівник ПАТ "Українська залізниця" Войцех Бальчун вступив на свою посаду сьогодні, 16 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-