Луценко розповів про перші кроки в ГПУ

Луценко розповів про перші кроки в ГПУ

Укрінформ
Новопризначений генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про першочергові кроки на посаді, серед яких - реалізація закону про люстрацію.

Про це він заявив журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одним із перших кроків буде реалізація закону про люстрацію, згідно з яким декілька сотень працівників прокуратури мають бути звільнені із своїх посад. Закон один для всіх і прокуратура має почати це гасло із себе. Звичайно, я проведу нараду з усіма силовиками для координації діяльності оперативних та слідчих підрозділів, бо стан злочинності в Україні є далі, ніж критичний», - сказав Луценко.

Новопризначений генпрокурор заявив, що найбільше переживає, щоб уже за декілька місяців розпочалося заочне досудове слідство і заочне судове слідство щодо створеного Януковичем злочинного угруповання, а також щодо тих, хто зрадив Батьківщину в Криму, Донецьку та Луганську.

Також Луценко зазначив, що серед першочергових планів, - негайне оголошення конкурсу на посади Генеральної інспекції України.

«Через конкурс буде створена Генеральна інспекція, яка буде чистити зрадників і корупціонерів у самій прокуратурі», - пояснив Луценко.

За його словами, Президент України Петро Порошенко завтра має намір офіційно представити нового очільника у Генеральній прокуратурі.

Крім того, новопризначений генпрокурор заявив, що у перші дні не варто чекати інформаційних повідомлень від нього.

«Я хочу увійти в курс справи. Я принципово не вивчав ні структуру, ні, очевидно, не мав можливості вивчити стан резонансних справ, кадрового стану, фінансового. Це все займе декілька днів, щоб розібратися», - додав Луценко.

Окремо він наголосив, що має домовленості з громадською організацією «Реанімаційний пакет реформ» щодо відновлення офісу реформ ГПУ, також є домовленість з представництвом ФБР в Україні про відновлення їхньої місії в Генпрокуратурі з метою покращення методів слідства і структурних реформ в органах прокуратури.

«Також я маю намір особисто заслухати своїх заступників і почути від них стан справ та конкретні терміни, коли справи можуть бути передані до суду», - додав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-