«Янукович і Азаров в Росії»: Transparency виклала розслідування

«Янукович і Азаров в Росії»: Transparency виклала розслідування

Укрінформ
У рамках кампанії Transparency International «Зриваємо маски» (Unmask the Corrupt) організація «Трансперенсі Інтернешнл - Росія» опублікувала розслідування «Янукович і Азаров в Росії».

Про це повідомляється на сайті Центру антикорупційних досліджень та ініціатив «Трансперенсі Інтернешнл - Росія».

Як стверджують автори розслідування, багато фактів вказують, що Янукович і Азаров отримали російське громадянство і наразі перебувають під захистом РФ. Один із важливих висновків доповіді - поступове зняття санкцій із родичів та представників оточення Януковича і Азарова дозволяє їм продавати велику власність, придбану, імовірно, на доходи від корупційної діяльності.

Таким чином, ні Україні, ні європейським країнам не вдається компенсувати державі втрати від незаконного збагачення високопоставлених чиновників з оточення Януковича, що примушує замислитися про ефективність міжнародних заходів переслідування корупції.

Показово, що автори так і не можуть впевнено сказати, де зараз знаходиться Янукович. Вони припускають три варіанти: 1) Сочі, де мешкають багато представників найближчого оточення Януковича; 2) Ростов-на-Дону, звідки президент-втікач неодноразово публічно висловлювався з приводу того, що відбувається в Україні; 3) Крим, де знаходиться нерухомісь, що належала раніше Віктору Януковичу, а також мешкає його дружина і похований син.

Це розслідування зроблене на основі аналізу сотень публікацій ЗМІ. Ознайомитися з ним можна російською (http://www.transparency.org.ru/images/docs/yanek rus.pdf), а також на англійському мовах http://www.transparency.org.ru/images/docs/yanek eng.pdf).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-