Україні ще далеко до подолання наслідків Чорнобиля - Порошенко

Україні ще далеко до подолання наслідків Чорнобиля - Порошенко

Укрінформ
Чорнобильську АЕС вивели з експлуатації наприкінці минулого століття, але Україна ще дуже далека від остаточного подолання наслідків катастрофи.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на заходах до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чорнобильську АЕС ми вивели з експлуатації наприкінці минулого століття, але проблема наслідків катастрофи все ще залишається відкритою. Вони важким тягарем лягли на плечі українського народу, і ми ще дуже далекі, на жаль, від їх остаточного подолання", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що за нинішніх непростих часів для України особливо важлива підтримка світової спільноти. "У день тридцятих роковин катастрофи від імені українського народу хочу ще раз висловити подяку міжнародним організаціям і фінансовим інституціям, державам-донорам і партнерам, громадським організаціям та усім небайдужим людям, які допомагали і продовжують допомагати Україні долати наслідки однієї із наймасштабніших техногенних катастроф в історії людства", - додав Президент.

Так, він нагадав, що міжнародні донори на конференції зі збору коштів на рахунок ядерної безпеки ухвалили рішення про додаткові внески на реалізацію чорнобильських проектів на загальну суму 87,5 млн євро. Водночас, підписані сьогодні документи щодо виділення ЄБРР додаткових коштів на добудову сховища відпрацьованого ядерного палива стануть ще одним кроком у спільній праці, констатував Порошенко.

"Будівництво нового безпечного конфайнменту, який велетенським куполом накриє саркофаг, так само фінансується за рахунок коштів Чорнобильського фонду "Укриття" Європейського банку реконструкції та розвитку, вкладником якого є 25 країн", - резюмував Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-