Скасування віз: у ЄП немає політичних перешкод - євродепутат

Скасування віз: у ЄП немає політичних перешкод - євродепутат

Укрінформ
У Європарламенті заявляють, що законодавство із скасування для громадян України візових вимог для подорожей Шенгенською зоною буде ухвалено без перешкод.

Таку думку у кулуарах засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС висловив депутат ЄП від Польщі Яцек Саріуш-Вольський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я не вбачаю перешкод та проблем для цього», - наголосив польський політик.

Натомість він відзначив, що в ЄС нині є занепокоєння щодо демократичних свобод та стану свободи слова у Грузії, які є вагомими критеріями для надання безвізового режиму.

«Нічого цього в Україні немає. Свобода слова забезпечена. Отже, немає жодних політичних проблем, щоб не погодитися з пропозиціями Єврокомісії про скасування віз», - відзначив Саріуш-Вольський.

Він запевнив, що його політична група Європейської народної партії - найбільша у ЄП - підтримає скасування віз для українців.

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня робоча група Ради ЄС розгляне законодавчу ініціативу Єврокомісії щодо скасування візових вимог для українських громадян. Далі це питання повинно бути розглянуто та ухвалене у Європарламенті.

Фото: polradio.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-