Справа Кернеса: допит Геращенка тривав майже чотири години

Справа Кернеса: допит Геращенка тривав майже чотири години

Укрінформ
Народний депутат і позаштатний радник глави МВС Антон Геращенко на засіданні Київського райсуду Полтави надав свідчення проти Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, допит Геращенка як свідка обвинувачення тривав близько чотирьох годин. Він підтвердив достовірність подій 25 січня 2014 під час харківського Євромайдану. За словами Геращенка, тоді він із двома приятелями спробував зняти на iPhone номери машин підозрілих осіб біля готелю "Національ", що належить Кернесу, але за ними погналися "люди Кернеса", які схопили обох потерпілих - Ряполова і Кутяніна, "і доправили їх у готель, де їм погрожували, а Кернес ударив одного з них по обличчю".

За словами Геращенка, "після перемоги Майдану ми написали заяву про протиправні дії проти Ряполова і Кутяніна".

Водночас захист Кернеса звинуватив Геращенка в тому, що він без дозволу слідчого в серпні 2014 року розсекретив у Facebook документи досудового слідства, за що передбачена відповідальність аж до виправних робіт строком до двох років.

Захист також заявив про тиск Геращенка на суд, і суддя прийняв цю заяву.

На суді Кернес сперечався з Геращенком і адвокатом потерпілих Зелькіною.

Наступне засідання суду у справі Кернеса відбудеться в Полтаві 16 травня.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Харківського міського голову Геннадія Кернеса і двох його охоронців обвинувачують у викраданні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів Євромайдану в січні 2014 року. Вони не визнають провину і заявляють про фальсифікацію справи. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-