Досвід Чорнобиля: у Славутичі стартувала перша міжнародна конференція

Досвід Чорнобиля: у Славутичі стартувала перша міжнародна конференція

Укрінформ
Перша міжнародна конференція INUDECO’16, присвячена узагальненню досвіду ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та підготовці фахівців зі зняття з експлуатації атомних енергоблоків, стартувала в понеділок у Славутичі Київської області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник відділу інформації та зв'язків з громадськістю Славутицької міської ради Тетяна Бойко.

"Конференція "Проблеми виведення з експлуатації об'єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища" (INUDECO’16) проводиться з метою узагальнення досвіду ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та підготовки у майбутньому спеціалістів зі зняття з експлуатації атомних блоків на базі Славутицької філії КПІ.

Сьогодні учасники конференції відвідали Чорнобильську АЕС, зону відчуження та місто Прип'ять, а завтра, після офіційного відкриття, вже працюватимуть у секціях", - розповіла вона.

За словами речниці, науковий захід проходитиме з 25 по 27 квітня в рамках Міжнародного форуму "Уроки Чорнобиля для ядерної безпеки світу". Окрім провідних українських вчених та студентів участь у ньому візьмуть науковці з Японії, США, Сербії, Чехії.

Нагадаємо, анонсуючи проведення цієї конференції в інтерв'ю Укрінформу, Славутицький міський голова Юрій Фомічев наголошував на відсутності у світі фахівців з виведення з експлуатації атомних енергоблоків і наявності відповідного досвіду на Чорнобильській АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-