У Ходорковського назвали «вкиданням СКР» інформацію про Інтерпол

У Ходорковського назвали «вкиданням СКР» інформацію про Інтерпол

Укрінформ
Прес-секретар Михайла Ходорковського закликає не довіряти інформації про новий інтерес до нього з боку Інтерполу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Прес-секретар Михайла Ходорковського Кюлле Піспанен сказала, що не чула про те, що Інтерпол нібито запросив додаткові матеріали на колишнього главу ЮКОСа. Довіряти ж якимось джерелам ЗМІ вона не стала б. Тому Піспанен вважає такі повідомлення "вкиданням Слідчого комітету".

Раніше у понеділок "Інтерфакс" з посиланням на джерело, знайоме із ситуацією, повідомило, що міжнародна поліцейська організація запросила від російської сторони додаткові матеріали на Ходорковського у справі про вбивство мера Нєфтєюганська в 1998 році.

У лютому Інтерпол відхилив запит національного бюро організації в Москві на оголошення в розшук колишнього голови ЮКОСа, вважаючи, що його кримінальне переслідування носить політичний характер.

Наприкінці березня начальник головного управління міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури Саак Карапетян повідомив, що Росія надала в Інтерпол додаткові матеріали, щоб домогтися оголошення Ходорковського в розшук.

Проти Михайла Ходорковського, який провів 10 років в ув'язненні за обвинуваченням в економічних злочинах і  вийшов на свободу наприкінці 2013 року, а зараз живе за кордоном, розслідується кримінальна справа за обвинуваченням у причетності до вбивства мера Нєфтєюганська. Наприкінці грудня минулого року Басманний суд Москви заочно заарештував Ходорковського. Він усі звинувачення відкидає. Екс-глава ЮКОСа називає своє кримінальне переслідування політично мотивованим, а його ініціатором вважає особисто президента РФ Володимира Путіна.

На офіційному сайті Інтерполу, де розміщено відомості про всіх розшукуваних за каналами організації осіб, імені Ходорковського дійсно немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-