Карпюку та Клиху нав'язали інших адвокатів

Карпюку та Клиху нав'язали інших адвокатів

Укрінформ
Суддя призначив дебати сторін у справі громадян України Миколи Карпюка і Станіслава Клиха на 4 травня і замінив адвокатів, не запитуючи згоди підсудних.

Про це написав у Фейсбуці журналіст Антон Наумлюк.

"Дебати на процесі у справі Карпюка і Клиха в Грозному призначено на 4 травня. Суддя Вахід Ісмаїлов сьогодні вкотре відхилив клопотання захисту про припинення кримінального переслідування українців за статтею 209 КК РФ ("Бандитизм") за закінченням терміну давності", - пише Наумлюк.

Він уточнив, що таке клопотання адвокати подавали і раніше, але суддя відмовляв: "Сьогодні клопотання доповнили посиланнями на Постанову Пленуму Верховного суду РФ, але результат був тим самим".

Відбулася і заміна адвокатів. "Суддя, порахувавши всі зауваження, які він нам зробив, і з посиланням на те, що ми нібито зриваємо процеси і порушуємо порядок в судовому засіданні своїм рішенням призначив двох адвокатів за призначенням Карпюку і Клиху. Ми заперечували, але нас не почули", - розповіла адвокат Марина Дубровіна. При цьому самих підсудних навіть не запитали, хочуть вони бачити у справі нових адвокатів чи ні.

Як повідомляв Укрінформ, російське обвинувачення інкримінує Карпюку і Клиху вбивство 30 військовослужбовців і замах на життя ще 15 солдатів, які вони нібито вчинили у складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995 в Грозному. Під час слідства до двох українців довго не допускали адвокатів, консула, піддавали тортурам. "Меморіал" визнав обох політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-