Власники МАФів найняли провокаторів для захоплення КМДА - депутат

Власники МАФів найняли провокаторів для захоплення КМДА - депутат

Укрінформ
Власники МАФів, якы виступають за торгівлю алкоголем, найняли провокаторів для захоплення КМДА.

Про це заявив народний депутат України, радник Київського міського голови Дмитро Білоцерківець в Фейсбуці.

"Я попереджав ще вчора, що МАФовики збираються штурмувати будівлю КМДА. Їх головні вимоги: дозволити продаж алкоголю у МАФах; не зносити МАФи, які мають псевдо-документи на капітальні будівлі, отримані в минулому через корупційні рішення судів; припинити демонтажі в Гідропарку; усунути Белоцеркывця від кураторства демонтажів МАФів", - написав він.

Депутат підкреслив, що 70% київських МАФів належать одним і тим же людям. Це не дрібні підприємці, а великі мережевики.

"Враховуючи криміногенну ситуацію в столиці, за статистикою, 80% правопорушень люди здійснюють у стані алкогольного сп'яніння. Подобається комусь чи ні, але до міської влади надходить сотні тисяч скарг від киян щодо розпиття спиртних напоїв в нічний час у дворах, в "наливайках" і т. п. Тому наше рішення обгрунтоване, а штурмувати будівлю адміністрації заради дозволу на  продаж алкоголю - це абсурд", - заявляє Білоцерківець.

"Більше того, обмеження продажу алкоголю - це абсолютно нормальне рішення, яке практикують у більшості цивілізованих країн. Більш того, в місті варто ввести заборону на продаж алкоголю в нічний час у всіх, і у стаціонарних магазинах також, а не тільки в МАФах. Наша мета - знизити криміногенну ситуацію в місті і захистити інтереси і накази киян, а не захищати інтереси власників нічних "наливайок", - підсумував радник міського голови.

Нагадаємо, сьогодні біля стін КМДА протестували власники Мафів, які виступають проти заборони продажу алкоголю в кіосках. Учасники акції перекривали Хрещатик і спробували штурмувати Київраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-