Київ попередив, що парад 9 травня в Донецьку – порушення Мінських угод

Київ попередив, що парад 9 травня в Донецьку – порушення Мінських угод

Укрінформ
Прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що звільнення заручників стало головною темою Мінська.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Ми також можемо констатувати певний прогрес у справі звільнення нашого льотчика Надії Савченко і чекаємо її повернення в Україну", - написала Оліфер.

Українська сторона заявила про занепокоєння з приводу погроз на адресу спостерігачів СММ ОБСЄ з боку представників окремих районів Донецької і Луганської областей. Безпека інспекторів СММ ОБСЄ є важливою складовою процесу виконання Мінських угод.

"Крім того, напередодні святкування 9 травня українська сторона попереджає представників окремих районів Донецької і Луганської областей: проведення т.з. параду військової техніки у Донецьку буде прямим і грубим порушенням Мінських угод. Відповідно до домовленостей усе озброєння має бути відведене з лінії зіткнення до місць постійної дислокації, і це відведення має бути підтверджене співробітниками СММ ОБСЄ", - нагадала Оліфер.

Вона підкреслила, що постійний обстріл з боку терористів залишаються ключовою проблемою. Під час продовження бойових дій неможливо рухатися вперед у вирішенні усіх інших питань - політичних, гуманітарних, соціально-економічних.

За її словами, вибори на Донбасі можуть пройти після припинення вогню, виведення іноземних військових підрозділів, відновлення контролю за українсько-російським кордоном, за участю українських партій і українських ЗМІ.

Оліфер також заявила, що через постійні обстріли сапери не можуть завершити роботи по розмінуванню на половині з 12 погоджених ділянок, які знаходяться як уздовж лінії зіткнення, так на самій лінії зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-