Комітет свободи слова вимагає викликати Насірова в Раду

Комітет свободи слова вимагає викликати Насірова в Раду

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики вимагає запросити у п'ятницю на годину запитань до уряду голову Державної фіскальної служби Романа Насірова для звіту у справі щодо перевірки ТОВ «Савік Шустер студія» та накладення штрафу у розмірі 13 мільйонів гривень на студію.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні під час засідання комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За результатами розгляду питання Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики вважає за доцільне звернутися до Прем'єр-міністра України з приводу ігнорування засідань комітету Насіровим, з приводу ознак можливих порушень законодавства України та тиску на незалежний засіб масової інформації - «Савік Шустер студію». Також комітет ухвалює звернутися до Парубія з пропозицією організувати звіт Насірова в парламенті 22 квітня і прийняти рішення провести слухання в комітеті щодо порушень Державною фіскальною службою і їхніх незаконних рішень щодо ЗМІ», - сказала голова комітету Вікторія Сюмар, оголошуючи рішення.

Як повідомив під час засідання комітету сам Савік Шустер, він вважає перевірку його студії помстою за ефір за участю глави ДФС Насірова.

«11 вересня до нас в ефір приходить голова Фіскальної служби Насіров, нардепи Добродомов, Соболєв, ще Шабунін і вони починають питати у пана Насірова, що в нього з квартирами в Лондоні. Насіров починає пояснювати. Реакція в студії - 7% довіри, 10% довіри, 6% довіри. Рівно через тиждень ми отримуємо перевірку», - сказав Шустер.

Представника Державної фіскальної служби на засіданні комітету не було.

Нагадаємо, восени 2015 року Державна фіскальна служба почала перевірку діяльності ТОВ «Савік Шустер студія». Згодом Шустер повідомив, що Фіскальна служба склала акт про порушення податкового законодавства на суму понад 13 мільйонів гривень.

Сьогодні на засіданні комітету Шустер заявив, що така сума є значною для його студії і може призвести до її закриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-