У Насірова вимагають пояснити, чому

У Насірова вимагають пояснити, чому "впала" е-база податківців

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк попросив голову Державної фіскальної служби Романа Насірова відзвітуватися про втрату електронної документації та застеріг, що у випадку повторення такої ситуації у майбутньому внутрішні розслідування з цього приводу буде проводити вже Мінфін.

Про це написав у Фейсбуці сам Данилюк.

"Попросив відзвітувати голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова щодо того, що сталося з втратою даних з серверів фіскальної служби, та які кроки було здійснено, аби вирішити проблему та нейтралізувати її можливі негативні наслідки", - написав Данилюк.

За його словами, Насіров зазначив, що причиною проблеми був збій у роботі бази даних, витоку чи втрати даних не відбулося, проведено внутрішнє розслідування причин позаштатної ситуації, винних у виникненні проблеми вже звільнено з ДФС.

"У разі повторення ситуації у майбутньому внутрішні розслідування з цього приводу буде проводити вже Мінфін", - наголосив Данилюк.

Як повідомлялося, Державна фіскальна служба втратила близько 531 тис. електронних документів, 26 тис. даних в реєстраційних картках, 4,1 тис. реєстраційних карток через шестиденний збій у роботі комплексної системи захисту інформації АІС "Управління документами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-