Клімкін про заручників Кремля: Нам доведеться боротися за кожного

Клімкін про заручників Кремля: Нам доведеться боротися за кожного

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін впевнений, що Україні доведеться боротися за кожного ув'язненого в Росії українця, проте поки всіх не буде повернено, ніхто не заспокоїться.

Про це він розповів в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

"Ми маємо їх повернути. У моїх розмовах з Лавровим це основна тема. Надія (Савченко - ред.) - взагалі для нас навіть більш, ніж емоційне питання. Але це не означає, що інші менш важливі. Я намагаюся переконати його, що є, наприклад, люди, у яких немає належного медичного догляду. Тут вже йдеться не про відносини між країнами, які знаходяться по суті в стані війні, а про суто людські моменти. Я думаю, в результаті нам доведеться боротися за кожного окремо. Який буде механізм - інше питання", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що у Криму теж є політичні в'язні. "Ми зараз намагаємося розібратися із доступом до них. У Росії у нас є консули. А на півострові немає, бо це ж територія України. Зараз пробуємо добитися, щоб був міжнародний доступ або хоча б для Уповноваженого з прав людини, щоб знати хоча б про стан здоров'я. По комусь вже є судові рішення. По декому російська система ще працює. Але це не питання шансів по окремих справах. Поки ми всіх не повернемо, ніхто не заспокоїться", - наголосив Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-