Юнкер сказав, чого не врахував референдум у Нідерландах

Юнкер сказав, чого не врахував референдум у Нідерландах

Укрінформ
Під час проведення у Нідерландах референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС не врахували «розмаху континентальної проблеми», до якої може призвести таке рішення.

Таку думку висловив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, відповідаючи на запитання голландського парламентарія Пітера Омціхта (Pieter Omtzigt) на пленарному засіданні ПАРЄ у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Референдум у Нідерландах і його результати засмучують. Він не врахував розмаху континентальної проблеми, до якої може призвести таке рішення щодо асоціації з Україною. Але це не питання Єврокомісії і Європейського Союзу, це проблема нідерландського уряду», - зауважив він.

Юнкер також уникнув відповіді на запитання, чи буде у зв’язку з результатами референдуму у Нідерландах переглядатися Угода про асоціацію України з ЄС.

Раніше повідомлялося, що парламент Нідерландів сьогодні, 19 квітня, знову обговорить Угоду про асоціацію України з ЄС. Місцева опозиція вимагає скасувати його ратифікацію. Водночас прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що уряд визначиться зі своєю позицією щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС не раніше кінця червня.

Згідно з результатами референдуму в Нідерландах щодо ставлення до Угоди про асоціацію між ЄС і Україною 61% громадян проголосували проти ратифікації угоди, "за" - 38,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-