Прокурор порадив Каську іти до НАБУ зі скаргами про тиск

Прокурор порадив Каську іти до НАБУ зі скаргами про тиск

Укрінформ
Екс-заступнику генпрокурора Віталію Каську слід написати заяву в Національне антикорупційне бюро України, якщо на нього чинився тиск в ході допиту.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Я вважаю, якщо відбувається тиск (в ході допиту – ред.), то Віталій Касько - людина в праві обізнана - повинен був би негайно поїхати в НАБУ і написати заяву, що слідчий або прокурор на нього тиснуть. Це було б логічно і нормально", - зазначив він.

Куценко також повідомив, що на четвер Касько викликають на допит в якості свідка. "Оскільки він вже не працює в Генпрокуратурі, тому нашим колегам, які взяли на себе питання міжнародного співробітництва, необхідно з'ясувати низку обставин", - зазначив прокурор.

Напередодні Куценко заявив, що під час допиту Касько слідчі ГПУ намагалися дізнатися, чи чинився на нього тиск під час розслідування справ.

Нагадаємо, 14 квітня Печерський районний суд міста Києва обрав для Касько запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Прокуратура вимагала, щоб Касько утримували під вартою або випустили під заставу в сумі 1,8 млн грн.

11 квітня ГПУ повідомила, що Касько було оголошено підозру у махінаціях із службовим житлом. У відомстві заявляють, що підозра була зачитана і вручена відповідно до закону. До цього по зверненню на той момент генерального прокурора Віктора Шокіна суд заарештував трикімнатну квартиру Касько.

15 лютого Касько заявив, що не може більше залишатися на посаді заступника генерального прокурора через корупцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-