Суд дав російським ГРУшникам по 14 років

Суд дав російським ГРУшникам по 14 років

Оновлено
Укрінформ
Голосіївський районний суд міста Києва засудив російських спецпризначенців Евгена Ерофеєва і Олександра Александрова до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відповідне рішення суду в понеділок оголосив головуючий суддя Микола Дідик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суді під час оголошення вироку  були присутні Єрофеєв та Александров, їх адвокати Оксана Соколовська та Валентин Рибін, військові прокурори. Крім того, на засідання з'явились консул РФ Олексій Грубий, адвокат Надії Савченко Ілля Новіков, перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко, народні депутати від БПП Ірина Луценко та від "Батьківщини" Іван Крулько.

Фото: Олег Петрасюк/Укрінформ

Під час попереднього  судового засідання Єрофєєв та Александров заявили, що відмовляються від свідчень, які вони давали під час досудового слідства, а також не визнають себе винними і просили виправдати їх.

У свою чергу прокурори просили суд призначити "ГРУшникам" у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, російські спецпризначенці Александров і Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО поблизу міста Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення у незаконному перетині кордону, терористичний напад на позиції 92 бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-