Новіков вважає, що з обміном Савченко можуть визначитись у понеділок

Новіков вважає, що з обміном Савченко можуть визначитись у понеділок

Укрінформ
Адвокат Савченко Ілля Новіков не вірить у її етапування і стверджує, що за наявною у нього інформацією зараз вирішується питання обміну української льотчиці на ГРУшників  - Олександра Александрова і Євгенія Єрофеєва.

Про це він написав у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook.

«Я не вірю у чутки про плани етапувати Надію в колонію. Це означає демонстративний зрив домовленостей, в які Росія вступила не від хорошого життя і не з гуманних міркувань. Якби у Кремлі могли дозволити собі це, вони б взагалі не починали переговорів», - написав адвокат.

Він також звернув увагу, що сьогодні на суді у Києві російські ГРУшники Євгеній Єрофеєв і Олександр Александров тримаються дуже розслаблено і упевнено, що говорить про їх віру у звільнення, яке можливе в обмін на Савченко.

«Зверніть увагу на кінцівку процесу ГРУшників  Александрова і Єрофеєва. Вона вийшла дуже стислою, у понеділок вже буде вирок. І зверніть також увагу на поведінку самих підсудних. Вони, здається, тримаються дуже розслаблено і упевнено. Схоже, вони вірять, що питання про їх обмін вже остаточно вирішене. Це не зовсім так. За наявною у мене інформацією, хай і неофіційною, єдиний обговорюваний варіант їх обміну - лише на Надію, і лише поки вона жива... За зовнішніми ознаками схоже, що ця умова усвідомлена і прийнята. Чекаємо понеділка», - сказав Новіков.

Він також зазначив при цьому, що «для можливого обміну Сенцова, Солошенка та інших є інші кандидатури».

Крім того, Новіков написав, що зустрічався з Надією Савченко позавчора, адвокат Микола Полозов - учора.

Як повідомляв Укрінформ, Голосіївський районний суд міста Києва переніс на понеділок, 18 квітня, розгляд справи відносно російських ГРУшників Євгенія Єрофеєва і Олександра Александрова. Орієнтовно суд може на цьому засіданні оголосити вирок російським військовослужбовцем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-