Грузія ухвалила резолюцію звільнення Савченко

Грузія ухвалила резолюцію звільнення Савченко

Укрінформ
Парламент Грузії ухвалив резолюцію, що закликає Росію негайно звільнити або передати Україні Надію Савченко та інших "незаконно затриманих" українських громадян.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Проект резолюції схвалили одноголосно - 85 голосами", - йдеться у повідомленні.

У документі також наголосили, що Росія не має права затримувати, висувати звинувачення і судити громадян України за злочини, імовірно скоєні на території України.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Донецький міськсуд ухвалив Надії Савченко обвинувальний вирок - 22 роки колонії загального режиму. Українку визнали винною у незаконному перетині кордону і вбивстві російських журналістів шляхом коригування вогню. Насправді телевізійники "России-1", які працювали без акредитації і належних засобів захисту, потрапили під випадковий обстріл, а сама Савченко після захоплення в полон бойовиками була незаконно переправлена на територію Росії, де проти неї сфальсифікували справу. У середу, 6 квітня, Надія почала сухе голодування. З 11 квітня їй надають підтримуючу терапію, вона знаходиться під постійним медоглядом. Із 14 квітня її стан здоров'я погіршився. Президент РФ Володимир Путін визнав, що переговори про її звільнення йдуть, але закликав "не поспішати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-