У записах камери з будинку Нємцова дня вбивства немає

У записах камери з будинку Нємцова дня вбивства немає

Укрінформ
У справі про вбивство політика Бориса Нємцова відсутні кілька ключових записів відеоспостереження, зроблених у день замаху.

Про це повідомляє РБК.

"У справі про вбивство Нємцова відсутні записи з кількох камер відеоспостереження. Як розповів агентству співрозмовник, знайомий з ходом розслідування, в матеріалах немає зйомки з камери, встановленої біля входу у будинок, де жив опозиціонер.

За словами джерела, у цілому у справі є присутнім більше терабайта зйомок, проте саме цього запису немає. Співрозмовник зазначив, що 27 лютого біля будинку Нємцова, як стверджує слідство, постійно повинен був перебувати передбачуваний кілер Заур Дадаєв, який стежив за пересуваннями політика. Якщо версія СКР вірна, то Дадаєв неминуче повинен був потрапити в об'єктив камери, проте перевірити це тепер не вдасться, уточнило джерело", - йдеться у повідомленні.

У матеріалах слідчої групи немає й запису самого вбивства. Федеральна служба охорони на запит слідчих відповіла, що її камери не направлені на міст. Таким чином, постріл у Нємцова зафіксований лише на тому записі, який показав в ефірі канал ТВЦ, але він украй низької якості, зазначило джерело.

Раніше ФСО відповіла на запит депутата Держдуми Дмитра Гудкова, направлений на прохання адвоката родичів Нємцова Вадима Прохорова. У документі, який є у розпорядженні РБК, говорилося, що територія Великого Москворецького мосту, де було вбито опозиціонера, не є об'єктом, що охороняється. У зв'язку з цим ФСО «не має у розпорядженні запису камер відеоспостереження, що зафіксували момент злочину». У відповіді також відзначалося, що Слідчий комітет зробив виїмку «відеозапису з камер зовнішнього спостереження ФСО Росії за період з 0:01 27 лютого по 2:00 28 лютого 2015 року» (Нємцова було вбито у цей проміжок часу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-