Порошенко і Байден говорили про Савченко, генпрокурора і МВФ

Порошенко і Байден говорили про Савченко, генпрокурора і МВФ

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, віце-президент Байден привітав формування нової парламентської коаліції та уряду України на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Президент Порошенко наголосив, що новий уряд продовжить реформи, активно співпрацюватиме з МВФ і виконуватиме Мінські домовленості. У цьому контексті віце-президент Байден запевнив, що США й надалі підтримуватимуть Україну. Зокрема було домовлено, що найближчим часом буде укладено угоду про виділення третього траншу кредитних гарантій у розмірі 1 мільярда доларів США.

Співрозмовники відзначили важливість активізації боротьби з корупцією в Україні та якнайшвидшого призначення нового Генерального прокурора.

Президент України також поінформував віце-президента США про погіршення ситуації на Донбасі та наголосив на тенденції до збільшення кількості обстрілів українських позицій з боку контрольованих Росією бойовиків.

Віце-президент США засудив ескалацію з боку проросійських бойовиків, висловив підтримку підходів української сторони до вирішення конфлікту, а також запевнив у незмінній позиції Вашингтону щодо відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Президент Порошенко і віце-президент Байден вчергове закликали керівництво РФ негайно звільнити Надію Савченко, стан здоров’я якої погіршується внаслідок сухого голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-