Гройсмана привітали високі чини ЄС і США

Гройсмана привітали високі чини ЄС і США

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів телефонні бесіди з віце-президентом США Джо Байденом, президентом Європарламенту Мартіном Шульцем та віце-президентом Єврокомісії Федерікою Могеріні, які привітали його з призначенням на посаду глави уряду.

Про це інформує прес-служба КМУ. http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248962467&cat_id=244276429

"Віце-президент США висловив сподівання, що призначення нового уряду створить необхідний імпульс для прискорення системних реформ в Україні відповідно до програми співробітництва з МВФ та Угоди про асоціацію з ЄС. Джо Байден підтвердив солідарність США з Україною та готовність його держави надалі надавати всебічну підтримку Україні на шляху перетворень", - йдеться у повідомленні.

У відповідь Володимир Гройсман наголосив на незмінності курсу реформ в Україні та підкреслив усвідомлення новопризначеним урядом необхідності прискорення темпу та підвищення якості системних перетворень у державі. Він також висловив вдячність Байдену за його особисту роль у підтримці України Сполученими Штатами.

Президент Європейського Парламенту Мартін Шульц високо оцінив ефективну двосторонню взаємодію між Верховною Радою та Європарламентом, якою позначився період перебування Гройсмана на посаді спікера ВР.

"У свою чергу Прем’єр-міністр України подякував Мартіну Шульцу за практичний внесок Європейського Парламенту у процес зміцнення інституційної спроможності Верховної Ради та запевнив у готовності Уряду підтримувати цей процес", - повідомили у прес-центрі.

Федеріка Могеріні наголосила на солідарній позиції ЄС на підтримку України у подоланні актуальних викликів.  Новообраний Прем’єр подякував Європейській Комісії за готовність підтримувати новий уряд у впровадженні ключових реформ, модернізації країни та боротьбі з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-