Обрання Гройсмана має означати кінець політичної кризи - закордонні ЗМІ

Обрання Гройсмана має означати кінець політичної кризи - закордонні ЗМІ

Укрінформ
Закордонні ЗМІ активно реагують на призначення нового Прем'єра та уряду. Одні прогнозують якнайшвидше отримання міжнародної фінансової допомоги, інші більше акцентують увагу на відсутності в новому уряді іноземців. Але майже всі припускають, що принаймні з призначенням нових міністрів та обранням голови уряду в країні закінчиться багатомісячна політична криза.

"Спікер українського парламенту був обраний Прем'єр-міністром в четвер і це може означати кінець багатомісячної урядової кризи в країні, яка покалічена сепаратистською війною на сході", - йдеться в статті ABC News.

"Український парламент затвердив новий Кабінет міністрів в четвер, поклавши кінець майже двом місяцям політичної невизначеності, яка загрожувала зривом надання міжнародної допомоги 17,5 млрд доларів", - вказує The Wall Street Journal.

Bloomberg нагадує, що Прем'єра призначали в непростий для країни час, на вістрі кризи, яка могла спровокувати дострокові вибори і ставила під загрозу міжнародну фінансову допомогу.

"Зміна Прем'єра може дати завмерлим реформам поштовх до перезапуску і відновлення заморожених угод країни з МВФ", - цитує видання аналітика британської Capital Economics Ltd Лізу Єрмоленко, яка називає нинішню позицію уряду "більш крихкою" через різку втрату підтримки.

"Проте, крісел у новому уряді не дали іноземним технократам, як це було зроблено у попередньому уряді з метою боротьби з корупцією, що охопила Україну", - звертає увагу BBC, додаючи, що зі складу нового уряду "зникли" екс-міністр фінансів Наталія Яресько та її радник, словацький політик Іван Міклош.

The Guardian підсумовує всі основні твердження: "Новий уряд може припинити політичної боротьбу, що тривала місяцями та застопорила зусилля по боротьбі з корупцією і відтермінувала мільярди доларів іноземних кредитів, але реформісти висловили стурбованість у зв'язку з виходом досвідчених прозахідних технократів".

The Guardian також робить акцент на зміні міністрів фінансів та економіки: "Вони замінюють народжену в США міністра фінансів, Наталію Яресько, чиї методи подолання боргової кризи України отримали високу оцінку з боку Вашингтона, і колишнього міністра економіки Айвараса Абромавічюса, який вів кампанію з приватизації державних компаній, що загрузли в корупції, але пішов у відставку в лютому".

Британське видання також припускає, що уряд на чолі з Гройсманом, союзником президента України, скоріше за все, посилить вплив останнього на економічну сторону політики, оскільки "40-річний Олександр Данилюк, який має стати міністром фінансів, є заступником голови Адміністрації Президента Порошенка, в той час як крісло міністра економіки і першого заступника прем'єр-міністра буде віддане Степану Кубіву, представнику Президента в парламенті".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-