Росія змусила НАТО витрачати більше на оборону - Вершбоу

Росія змусила НАТО витрачати більше на оборону - Вершбоу

Укрінформ
Зменшення оборонних бюджетів стало значним викликом для НАТО у світлі агресії Росії проти України, тому почався процес збільшення видатків на безпеку.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу заявив заступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу в рамках Київського безпекового форуму.

"Це дійсно великий виклик для Альянсу. Із завершенням холодної війни всі знизили видатки на оборону. Однак я думаю, те, що трапилося в Україні два роки назад, підштовхнуло наших союзників переглянути такий підхід", - наголосив Вершбоу.

Він нагадав про рішення НАТО досягти видатків на оборону на рівні 2% ВВП і що минулого року 16 з 28 країн Альянсу вже реально збільшили оборонні бюджети.

"Ми почали процес, однак він ще далекий від завершення. Наші союзники поставили собі термін до 2024 року, однак багато країн досягнуть поставленої мети раніше", -  зазначив він.

За словами Вершбоу, НАТО закликає, щоб основний відсоток видатків йшов на нове озброєння і оснащення для створення можливостей протистояти російській агресії та іншим загрозам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-