НАТО готове до гібридної війни - Вершбоу

НАТО готове до гібридної війни - Вершбоу

Ексклюзив
Укрінформ
НАТО зробило багато висновків з російської агресії проти України, оскільки на стратегічному рівні це має наслідки для стабільності європейської системи безпеки, враховуючи, що Росія порушила всі правила і норм міжнародного законодавства.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу заявив заступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу в рамках Київського безпекового форуму.

"Ми детально вивчали методи гібридної війни під час незаконної анексії Криму та дестабілізації на Донбасі. Жоден з методів не новий, однак спосіб їх використання росіянами у комплексі та за високої інтенсивності стало уроком не тільки для майбутньої безпеки України, але і для нашої безпеки", - зазначив він.

"НАТО працює над стратегією протидії гібридній війні, яка була затверджена міністрами країн-членів. Ми також працюємо з ЄС для створення комплексних інструментів попередження, протистояння і завдання поразки гібридній агресії ", - сказав заступник генерального секретаря НАТО.

За його словами, Україна також готова ділитися своїм досвідом і це один з напрямків нашої співпраці.

"Наша стратегія враховує російські дії по дезінформації, підривну діяльності, прихованим діям, кібератакам, всі елементи гібридної війни. Таким чином, ми готові, якщо вони спробують застосувати їх проти нас", - підкреслив Вершбоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-