Росія може передати Сенцова і ще трьох політв'язнів восени

Росія може передати Сенцова і ще трьох політв'язнів восени

Укрінформ
Рішення про передачу Україні засуджених у РФ українських політв'язнів Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка та Юрія Солошенка прийматимуть суди тих регіонів, де вони відбувають покарання, але після того, як український суд підтвердить свою згоду з вироком.

Про це повідомили в прес-службі Мін'юсту Росії у відповідь на запит Інтерфаксу.

"При надходженні з держави виконання вироку (України, - ред.) згод і інших необхідних документів на передачу засуджених, в тому числі судових рішень про визнання та виконання вироків російських судів, Мін'юст Росії направить їх у ФСВП для внесення подань до судів за місцем відбування покарання засудженими", - заявили у відомстві.

У Мін'юсті стверджують, що згода держави, яка запросила видати засудженого, з винесеним в іншій країні вироком, регламентується Конвенцією Ради Європи 1983 року про передачу засуджених осіб. Відповідно до цього міжнародного актом, зібрані на Сенцова, Афанасьєва, Кольченка та Солошенка документи ФСВП направить до Мін'юсту для передачі міністерству юстиції України.

Потім, відповідно до положень Конвенції, український суд повинен буде перетворити вироки російських судів у свої рішення, замінюючи призначене в РФ покарання покаранням, передбаченим законами України за вчинення такого ж злочину. Всі ці документи направляються через Мін'юст і ФСВП Росії в суди за місцем відбування покарання засуджених для остаточного вирішення питання про їх видачу Україні.

Джерело, знайоме з ситуацією, повідомило Інтерфаксу, що всі ці процедури можуть зайняти в цілому близько півроку, а безпосередньо процес видачі засуджених, таким чином, відбудеться, можливо, восени цього року.

Як повідомляв Укрінформ, Сенцов відбуває покарання в одній з виправних колоній Якутії, Кольченко - у Челябінській області, Афанасьєв - у Сиктивкарі, а Солошенко - у Нижньому Новгороді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-