Готових поручитися за Каська депутатів дедалі більшає

Готових поручитися за Каська депутатів дедалі більшає

Укрінформ
Народні депутати від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко і Світлана Заліщук, позафракційні Віктор Чумак і Оксана Сироїд також готові взяти на поруки екс-заступника Генерального прокурора України Віталія Каська.

"Ми поспілкувалися з певною кількістю народних депутатів, вони усі вболівають і готові підтримувати Віталія і надалі. Це колеги пана Найєма - Лещенко, Заліщук, Сироїд. Їхня кількість постійно збільшується", - сказав  у ефірі телеканалу "112 Україна" адвокат Каська Андрій Стельмащук.

Про готовність взяти Каська на поруки також заявив народний депутат Віктор Чумак.

Як повідомляв Укрінформ, першим про готовність взяти Каська на поруки заявив народний депутат Мустафа Найєм.

У ніч проти 11 квітня Каську на вулиці вручили підозру у вчиненні злочину. Вона стосується справи щодо нібито шахрайства з нерухомістю.

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними ЗМІ, приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до Генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену його родині, вилучили з переліку службових.

У березні 2016 року генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арешту квартири свого екс-заступника Каська на бульварі Дружби народів, 14-16.

За словами начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері держслужби і власності Дмитра Суса, Каську загрожує до 12 років позбавлення волі.

13 квітня Каську вручили ще одну повістку в іншому кримінальному провадженні, він має з'явитись у Генпрокуратуру в понеділок.

14 квітня о 9:30 у Печерському райсуді Києва має розпочатися засідання, на якому в рамках справи щодо нібито шахрайства з нерухомістю прокуратура проситиме обрати для Каська запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-