Transparency та інші громадські організації вступилися за Каська

Transparency та інші громадські організації вступилися за Каська

Укрінформ
Представники Transparency International, ЦПК, РПР, ЧЕСНО та інших громадських організацій вимагають від Генеральної прокуратури припинити переслідування колишнього заступника Генерального прокурора України Віталія Каська.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті Transparency International Україна.

“Ми, представники громадянського суспільства, вимагаємо припинення переслідування з боку ГПУ колишнього заступника Генерального прокурора України Віталія Каська.

Касько, перебуваючи на посаді заступника Генерального прокурора, розпочав кримінальне провадження у справі так званих “діамантових прокурорів”, де одним з фігурантів є Олександр Корнієць, близький до колишнього Генпрокурора Шокіна. Одразу після того, як Касько звільнився з Генеральної прокуратури, щодо нього було зареєстровано кримінальне провадження за фактом нібито шахрайства”, - йдеться у повідомлені.

Очевидно, вважають автори заяви, що це провадження стало інструментом особистого тиску і помсти Каську за неодноразові публічні виступи щодо покривання Шокіним корупції і протидії реформам прокуратури.

“22 березня 2016 року на квартиру Каська було накладено арешт. При чому з клопотанням про накладення арешту до суду звернувся особисто генпрокурор Шокін, хоча цього не вимагає жодне з положень КПК”, - наголошується в заяві.

Заяву підписали представники Реанімаційного Пакету Реформ, Transparency International Україна, Центру Протидії Корупції, Центру політико-правових реформ. Загалом - члени майже 30 громадянських організацій, а також низка екс-народних депутатів та журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Каську вночі на вулиці вручили підозру у вчиненні злочину. Вона стосується справи щодо нібито шахрайства з нерухомістю.

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними ЗМІ, приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Відтак родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, виключили з переліку службових.

У березні 2016 року генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арешту квартири свого екс-заступника Каська на бульварі Дружби народів, 14-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-