ГПУ показала ордери на квартири Каська

ГПУ показала ордери на квартири Каська

Документ
Укрінформ
Генеральна прокуратура України оприлюднила ордери на квартири колишнього заступника генпрокурора України Віталія Каська.

Копії відповідних ордерів розміщені на офіційному сайті Генпрокуратури.

У ГПУ зазначили, що Печерською районною в м. Києві державною адміністрацією 06.05.2003 було видано Каську ордер № 29940, серії Б на квартиру № 64 у будинку № 3 по вулиці Новгородській у місті Києві (загальна площа - 48 кв.м.; жила площа - 19,2 кв.м.).

Крім цього, в ГПУ повідомили, що 07.05.2010 Касько вдруге подав заяву генеральному прокурору України про надання йому службової квартири вже за адресою м. Київ, бульвар Дружби Народів, 14-16, кв. 95. Печерською районною в м. Києві державною адміністрацією 10.08.2010 видано ордер № 011610, серії Б на на квартиру № 95 у будинку № 14-16 по бульвару Дружби Народів у місті Києві (загальна площа - 155 кв.м.; жила площа - 83,6 кв.м.).

Генпрокуратура підозрює Каська у придбанні права на майно шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах, а також у використанні завідомо підробленого документа.

"Касько незаконно, в тому числі у спосіб використання підроблених документів, шляхом обману заволодів приміщенням службової квартири площею 155 м. кв., що знаходиться на бульварі Дружби Народів у місті Києві, ринкова вартість якої на момент вчинення злочинів становила близько 1,8 млн грн, чим спричинив шкоду державним інтересам в особливо великих розмірах», - зазначили в прокуратурі.

Департаментом з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності ГПУ здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

«Досудовим розслідуванням установлено, що працівник Генеральної прокуратури України Касько шляхом вчинення шахрайства, а саме надання неправдивої інформації про відсутність постійного житла у м. Києві та завищення фактичної кількості членів своєї сім'ї, упродовж 2003-2016 років незаконно заволодів квартирами, розташованими на території м. Києва», - підкреслили в ГПУ.

Фото: ГПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-