Саакашвілі висунув владі ультиматум

Саакашвілі висунув владі ультиматум

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі назвав низку умов українській владі, за яких він та його "команда реформаторів" залишаться на своїх посадах.

Про це він заявив на брифінгу у понеділок.

"Перше - потрібно сформувати уряд народної довіри після громадського обговорення, без договорняків. Весь процес зробити прозорим, а не в темних закутках домовлятися, а потім оголошувати народу своє рішення", - заявив Саакашвілі.

За його словами, звільнення Яценюка не стане вирішенням проблеми корупції в Україні.

"Проблема не тільки в Яценюкові. Проблема в політичному класі і проблема в підході Президента України до процесів усередині країни і до процесу реформування", - заявив Саакашвілі.

Друга його вимога - протягом тижня зняти з посади прокурора Одеської області Миколи Стоянова і призначити нового.

Крім того, Саакашвілі наполягає на проведенні розслідування стосовно Одеського міського голови Геннадія Труханова, який обманув виборчу комісію зі своїм російським паспортом.

"Негайно звільнити місцевих СБУшників, які замість того, щоб боротися з сепаратистами і корупціонерами, зайняті політичними утисками реформаторів. Негайно змінити представників податкової служби, які реально зайняті корупцією", - заявив одеський губернатор.

На думку Саакашвілі, в Одесі дуже велика загроза реваншу сепаратизму. В таких умовах «ловити якогось Каська на вулиці вночі і зводити з ним рахунки - це не той метод», сказав він.

Голова ОДА підкреслив, що висловлені вимоги - це не ультиматум, а викликані необхідністю моменту.

"Президент України має зробити вибір. В іншому разі команді реформаторів нема чого робити в Україні», - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-