ГПУ виклала текст підозри Каську і показала, як її вручала

ГПУ виклала текст підозри Каську і показала, як її вручала

Документ
Укрінформ
Генпрокуратура оприлюднила текст підозри екс-заступнику керівника ГПУ Віталію Каську та відеозапис процесу її вручення.

Фотокопію документа та відео виставлено на сайті відомства.

Як повідомлялося, колишньому заступнику Генерального прокурора 10 квітня вночі на вулиці вручили підозру у у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 КК України. Справа стосується шахрайства з нерухомістю.

Касько та його адвокати не вважають те, що відбулося, оголошенням підозри. Касько стверджує, що з 16 лютого він є в реєстрі адвокатів, тож за КПК зачитувати йому підозру може лише заступник Генпрокурора.

Водночас у ГПУ заявляють, що про підозру повідомлено з дотриманням усіх передбачених законом прав підозрюваного, а також з урахуванням перебування Каська у статусі адвоката. У зв'язку з цим підозру підписано заступником Генерального прокурора України.

 

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними ЗМІ, приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до Генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Відтак родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби Народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, вилучили з переліку службових. Є інформація про те, що після Євромайдану у березні 2014 року Касько зумів одноосібно її приватизувати (її ринкова вартість на той момент становила близько 1,8 млн грн).

У березня 2016 року Генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арешту квартири свого екс-заступника Каська на бульварі Дружби Народів, 14-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-