Сакварелідзе: НАБУ перевіряло квартири Каська

Сакварелідзе: НАБУ перевіряло квартири Каська

Укрінформ
Факт отримання екс-заступником генпрокурора Віталієм Каськом двох службових квартир, які потім були начебто незаконно приватизовані, перевіряло Національне антикорупційне бюро.

Так прокоментував у ефірі телеканалу "112 Україна" колишній заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе ситуацію із врученням підозри Каську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чомусь вони активізувалися після того, як ця людина пішла. Ця справа була ще в Антикорупційному бюро, але НАБУ саме не прийняло рішення в цій справі, а прийняли ті люди, які конкретно займаються замовними справами», - сказав він.

Сакварелідзе розцінює ситуацію, в якій опинився Касько, як помсту людині, яка пішла проти «системи».

Нагадаємо, 16 лютого директор НАБУ Артем Ситник заявив Укрінформу, що детективи бюро розслідують факт отримання Каськом двох службових квартир і земельної ділянки, які потім були начебто незаконно приватизовані.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому заступнику генерального прокурора вночі на вулиці вручили підозру у вчиненні злочину. Вона стосується справи щодо шахрайства з нерухомістю.

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними ЗМІ, приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Відтак родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, виключили з переліку службових. Є інформація про те, що після Євромайдану у березні 2014 року Касько зумів одноосібно її приватизувати.

У березня 2016 року генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арешту квартири свого екс-заступника Каська на бульварі Дружби народів, 14-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-