У ГПУ обурились, що Касько замість допиту пішов на брифінг

У ГПУ обурились, що Касько замість допиту пішов на брифінг

Укрінформ
Екс-заступник Генпрокурора Віталій Касько не з'явився до ГПУ сьогодні на допит, хоча про час його проведення колишньому посадовцю повідомили під час вручення підозри.

Про це заявив  на брифінгу у понеділок прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні на брифінгу пан Касько повідомив, що допит у нього відбудеться об 11 годині. Ви всі це чули. Йому було повідомлено, що допит призначено на 10 годину. На жаль, він не прийшов на допит, хоча отримав повістку, а обрав для себе брифінг», - сказав Куценко.

На підтвердження своїх слів він продемонстрував фрагмент відео, де екс-заступнику Генпрокурора вручають повістку та повідомляють про місце, час і дату допиту.

Представник Генпрокуратури знову наголосив, що про підозру Каську було повідомлено з дотриманням усіх передбачених законом прав підозрюваного, а також з урахуванням його перебування у статусі адвоката.

«Було посилання на закон про прокуратуру та адвокатську діяльність. Наші колеги є достатньо професійними особами, і коли виїжджали на проведення цієї дії, вони були обізнані, що пан Касько може бути адвокатом, тому ми це все врахували», - сказав Куценко.

За його словами, підозру було підписано заступником Генерального прокурора України Романом Говдою.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому заступнику Генпрокурора вночі на вулиці вручили підозру у вчиненні злочину. Вона стосується справи щодо шахрайства з нерухомістю.

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру у Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними ЗМІ, приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до Генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Відтак родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Віталій Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, вилучили з переліку службових. Є інформація про те, що після Євромайдану у березні 2014 року Касько зумів одноосібно її приватизувати.

У березня 2016 року Генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арешту квартири свого екс-заступника Віталія Каська на бульварі Дружби народів, 14-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-