Касько каже, що його змушують виїхати з України

Касько каже, що його змушують виїхати з України

Укрінформ
Екс-заступник Генерального прокурора України Віталій Касько заявляє про те, що дії проти нього здійснюються заради того, аби змусити покинути межі країни.

Про це Касько сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У мене є інформація, що усі ці дії вже не перший місяць вчинялися для того, щоб я покинув країну. Я навідріз відмовився країну покидати, і готовий відстоювати свої права у судах та будь яких правоохоронних органах», - сказав екс-заступник генпрокурора.

За словами Каська, у нього є підстави вважати, що за ним стежили: «З 16 лютого я відновив свідоцтво про право на адвокатську діяльність і є адвокатом, про що чудово було відомо у ГПУ і слідчим ГПУ. Тим не менше, судячи з учорашньої події, за мною було організовано стеження - при тому, що жодного процесуального статусу у кримінальному проваджені не було, що є грубим порушенням конституційних прав громадянина і прав адвоката».

Водночас, запевнив журналістів адвокат Євген Грушовець, колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько прийде на допит до ГПУ, хоч а й вважає, що вручення йому підозри відбулося з порушенням закону.

«Нам немає що приховувати, і Віталію тим більше, і ми обов’язково підемо на допит і покажемо слідчому чи прокурору, що жодного злочину він не вчиняв і дамо всі свідчення, які нам відомі», - сказав Грушовець.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому заступнику генерального прокурора вночі на вулиці вручили підозру у вчиненні злочину. Вона стосується справи щодо шахрайства з нерухомістю.

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру у Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними ЗМІ, приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір’ю та сестрою. Відтак родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Віталій Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, виключили з переліку службових. Є інформація про те, що після Євромайдану у березні 2014 року Касько зумів одноосібно її приватизувати.

У березня 2016 року Генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арешту квартири свого екс-заступника Віталія Каська на бульварі Дружби народів, 14-16. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-