Адвокати Кернеса просять суд не мучити їхнього клієнта

Адвокати Кернеса просять суд не мучити їхнього клієнта

Укрінформ
Адвокати Харківського міського голови Геннадія Кернеса попросили суд проводити засідання раз на два тижні, а їх тривалість обмежити до трьох годин - з огляду на здоров'я їхнього підзахисного.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, сторона захисту попросила суд врахувати висновок лікарів про стан здоров'я підсудного: після перенесеного вогнепального поранення йому протипоказане багатогодинне перебування у положенні сидячи, водночас у приміщенні суду немає умов для проведення медичних процедур.

Натомість адвокат потерпілих заявила, що слухання раз на тиждень не порушують прав людини.

Сьогодні суд продовжить допит Кернеса і його охоронців.

Сам Кернес з'явився на суд в інвалідному візку у супроводі охоронців. Також з'явилися двоє потерпілих - Сергій Ряполов і Олександр Кутянін, які без пояснень пропустили судове засідання 4 квітня. У залі немає держобвинувача Олександра Ганілова: він бере участь у судовому процесі в Києві.

Оточення навколо будівлі суду немає, поліцейських мало.

Нагадаємо, у Київському райсуді Полтави проходить чергове засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, яких звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів Євромайдану в січні 2014 року. Їм загрожує до 15 років ув'язнення. На суді Кернес і його охоронці не визнають провину і заявляють про фальсифікацію справи.

4 квітня суд у Полтаві у справі Кернеса не відбувся внаслідок погіршення його здоров'я і був перенесений на 11 квітня.

28 березня на суді Кернес вніс клопотання про призначення чергового засідання за два тижні, мотивуючи тим, що йому важко їздити до Полтави щотижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-