Кернес не приїхав у суд - засідання перенесли

Кернес не приїхав у суд - засідання перенесли

Укрінформ
Чергове засідання у Київському райсуді Полтави у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і загрозу вбивством двох активістів евромайдану у січні 2014 року, не відбулося: Кернес заздалегідь попередив про нездоров'я, обидва постраждалі не з'явилися без пояснень.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у суді.

"Суд, призначений на 4 квітня, відбудеться тижнем пізніше: 11 квітня. Обвинувачений Кернес заздалегідь попередив, що його не буде на суді у зв'язку з погіршенням здоров'я", - відзначили у суді.

Захисник Кернеса Гунченко Олександр заявив, що Кернес не може витримати такий судовий марафон, а в суді не створені умови для інваліда-колясочника.

"На засідання також не приїхали ні постраждалі Олександр Кутянін і Сергій Ряполов, ні їхні адвокати. Жодних усних або письмових пояснень з приводу їх відсутності немає", - додали у суді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 28 березня на суді в Полтаві Кернес клопотав про призначення чергового засідання через два тижні, так як йому, інваліду, важко їздити в Полтаву щотижня. Водночас, суддя попросив Кернеса завчасно повідомити, якщо він не зможе з'явитися на суд 4 квітня.

На суді Кернес та його охоронці не визнають провину і заявляють про фальсифікацію справи. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-