Росії цьогоріч

Росії цьогоріч "не світить" повернення до G8 - Штайнмайєр

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр знову висловився за повернення Росії до складу Великої вісімки.

Про це заявив він напередодні зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн Великої сімки, яка починається в неділю, 10 квітня, в японському місті Хіросіма, повідомляє DW.

"Я хотів би, побажати, щоб формат G7 не залишався на тривалий час, але щоб ми створили умови для повернення до G8", - сказав він.

У той же час, за словами Штайнмайера, в поточному році умов для повернення до G8 "у нас ще немає". Базовими передумовами для повернення Росії до клубу найбільш розвинутих індустріальних держав глава МЗС ФРН називає необхідність її вкладу в політичне рішення збройного конфлікту в Україні і тривалу "конструктивну роль" в справі мирного врегулювання в Сирії.

Раніше, в червні 2015 року, Штайнмайєр заявляв, що Захід не міг проігнорувати порушення Росією міжнародного права, однак не зацікавлений в тому, "щоб G8 назавжди перетворилася в G7", оскільки потребує Росії для врегулювання хронічних конфліктів у сусідніх з Європою регіонах.

У листопаді того ж року міністр назвав дві головні умови для повернення Москви в G8 - участь у вирішенні українського конфлікту і в боротьбі проти джихадистів в Сирії.

Нагадаємо, Росію було виключено з Великої вісімки в червні 2014 роки після анексії українського півострова Крим. Тоді лідери провідних світових держав відмовилися брати участь в саміті G8, який Росія, як голова Вісімки, повинна була проводити в Сочі. Натомість в Брюсселі було проведено саміт G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-