Штайнмайєр у Москві ухилився від

Штайнмайєр у Москві ухилився від "незручних" питань – німецькі ЗМІ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр у ході прес-конференції після переговорів з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим у Москві ухилився від "незручних" питань журналістів.

На це, зокрема, звертає увагу видання Tagesspiegel.

"Ми взяли до відома те, що вирок ухвалено і ми сподіваємося на гуманне рішення", - заявив Штайнмайєр у справі Надії Савченко.

"Проте, він не захотів говорити про посередництво у цій справі і утримався від критики суворого покарання", - додає ЗМІ.

Говорячи про ситуацію на сході України, німецький дипломат засудив безперервні бойові зіткнення, попередив про можливість ескалації ситуації і закликав Москву зробити кроки у врегулюванні конфлікту.

Розкритикував Штайнмайєр і просування політичного процесу, пообіцявши "продовжувати працювати, аби подолати розбіжності, що стоять на шляху  врегулювання" в рамках нормандського формату.

При цьому глава МЗС залишив без відповіді запитання німецького журналіста про російських військовослужбовців і озброєння на Донбасі. Натомість його російський колега Лавров в черговий раз завірив, що ніяких російських солдатів там немає, назвавши все "міфами" і "дезінформацією", зазначає газета. Одночасно він докорив НАТО в допомозі інструкторами української армії, що протирічить, на його думку, Мінським угодам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-