Квіташвілі зізнався: не хотів би говорити, як Азаров

Квіташвілі зізнався: не хотів би говорити, як Азаров

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі визнає, що володіє державною мовою не в тому обсязі, щоб вільно нею спілкуватися, але обіцяє продовжити її вивчення, бо має намір залишитися в Україні.

Про це він заявив на брифінгу в п'ятницю у відповідь на запитання журналістів про успіхи у вивченні державної мови, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З державною мовою проблеми. Я читаю і абсолютно все розумію, ходжу на ток-шоу, де відповідаю на поставлені українською мовою запитання, і коли підписую документи, то всі читаю, але часу вивчити повністю, відверто кажучи, не було", - сказав Квіташвілі. 

Міністр признався, що не переходить на спілкування українською ще й тому, що не хоче нівечити її через недостатній рівень володіння.

"Є ще й комплекси, коли знаєш якісь слова, але не вмієш правильно вимовити. Я не хотів потрапити в ситуацію, коли я спочатку розмовляю російською, потім як Азаров, а потім уже правильною українською. Краще нормально вивчити мову. Я збираюсь залишатися в Україні, тож я вам гарантую, що мову вивчатиму", - пообіцяв Квіташвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-