Януковичі просять Суд ЄС назвати суму, яку має сплатити їм Україна

Януковичі просять Суд ЄС назвати суму, яку має сплатити їм Україна

Ексклюзив
Укрінформ
До Суду Євросоюзу подано три нові справи, де позивачі – Віктор Янукович, його син Олександр та представники загиблого сина Віктора – просять визначити точну суму коштів, які має сплатити на користь позивачів держава Україна у зв’язку із вступом до справи як третьої сторони та подальшим виходом із неї.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у Суді ЄС.

«Суд ЄС своєю постановою від 11 березня 2015 року зобов’язав державу Україна компенсувати Віктору Януковичу, а також його синам (або довіреній особі одного із синів) кошти, які були витрачені позивачем у зв’язку із вступом держави до справи як третьої сторони та подальшим виходом із неї. За цим же рішенням, сторони мали самі вирішити суму цих судових витрат. Але вони згоди не дійшли. Відтак ми маємо три нові справи, де Януковичі просять суд визначити точну суму компенсації для них з боку України», - розповів співрозмовник агентства.

Водночас він не повідомив розмір коштів, які хочуть отримати у якості компенсації Януковичі, але вона буде вказана у рішенні суду за цими справами.

Рішенням від 11 березня 2015 року Суд ЄС виключив Україну як сторону у справі Т-346/14, де Віктор Янукович виступає позивачем проти Ради ЄС у зв’язку із запровадженням санкцій.

Суд також постановив, що витрати третьої сторони та витрати позивача покладено на Україну.

У рішенні Суду ЄС також констатується, що 16 вересня 2014 року Україна подала заявку на вступ до справи у якості третьої сторони з метою підтримки відповідача – Ради ЄС.

Однак 24 грудня 2014 року Україна відкликала своє клопотання та вийшла із справи.

15 березня 2016 року позивач Янукович подав нову скаргу на рішення Ради ЄС. Водночас документи щодо цієї апеляції на сайті не доступні.

29 квітня у Суді ЄС пройдуть слухання за справою Януковича щодо оскарження санкцій, уведених Радою ЄС 5 березня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-