Україна передала ОБСЄ список із 114 заручників на Донбасі - Геращенко

Україна передала ОБСЄ список із 114 заручників на Донбасі - Геращенко

Укрінформ
Представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі передали ОБСЄ список з 114 українців, яких утримують у заручниках, і 684 зниклих безвісти.

Про це повідомила представник України в політичній підгрупі Ірина Геращенко у Фейсбуці.

"Ключове питання: заручники і зниклі безвісти. Ми вчергове передали ОБСЄ й іншій стороні списки утримуваних бойовиками заручникам (114 громадян, це цивільні і військові, які утримуються тільки на окупованих територіях, цей список не включає політв'язнів в РФ). І списки зниклих безвісти (684 цивільних і військових). І ці наші запити вчергове залишилися без відповіді... За рік ми з В. Медведчуком, з яким займаємося цими питаннями в гуманітарній підгрупі, надіслали 58!!!!запитів. І отримали лише ...7 відповідей, в яких немає інформації, де ж і за що утримують наших громадян", - написала вона.

 А щодо списку зниклих безвісти і таких, що їх вимагають бойовики, Геращенко зазначила: "Для вашого розуміння, кого ж часто вимагають звільнити? Наприклад, жінку, затриману з сумкою тротилу в київському метро. Це зізнання, що на окупованих територіях працюють табори по підготовці терористів?".

"А кого подають в своїх списках зниклих безвісти представники бойовиків з вимогою від України знайти? Наприклад, там є такі вимоги: Китай, Пітон, Вог, Стукач... Це кликухи чи прізвища? Бо імені - по-батькові там немає, як і року народження та іншої інформації, необхідної для пошуку людини. Відверте знущання, яке характеризує ставлення ОРДЛО то трагедій простих людей, що зникли чи загинули в цій, розв'язаній проти України, війни", - додала вона.

Представник України в політичній підгрупі зазначила, що "попри всю сюрреалістичність того, що відбувається, ми прагнемо розблокувати процес звільнення і запропонували ОРДЛО звільнити як мінімум 10 українців, які більше року утримуються в полоні . Але поки що бойовики займають деструктивну позицію і шантажують Україну вимогою амністії в обмін на звільнення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-