Порошенко хоче обговорити поліцейську місію ОБСЄ на

Порошенко хоче обговорити поліцейську місію ОБСЄ на "нормандській" зустрічі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підніматиме тему запровадження озброєних поліцейських підрозділів ОБСЄ у зоні проведення АТО на наступній зустрічі у Нормандському форматі.

Про це він заявив в інтерв’ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Режим припинення вогню, постійне розміщення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ як на лінії зіткнення, як у місцях постійного збереження зброї, так і вздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону. Там мають бути розміщені пости ОБСЄ – озброєні. Найближчим часом я збираюся це підняти на переговорах у Нормандському форматі», - сказав Порошенко.

Він розповів, що говорив про це у Вашингтоні із керівництвом Сполучених Штатів Америки, ООН, президентами Франції та Польщі.

"Ми маємо абсолютно чіткий план, і цей план полягає у наступному: ми не дамо Росії створити імідж у світі, що, нібито, обидві сторони винні у невиконанні Мінських угод. І ключовим у моїй позиції є те, що це неправда. І це доведено до усієї нашої проукраїнської світової коаліції. Коли ми говоримо про необхідність проведення виборів, то вони мають передумови: ми маємо забезпечити тишу", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-