Україна знову висловила протест на засудження Савченко

Україна знову висловила протест на засудження Савченко

Укрінформ
МЗС України висловило категоричний протест у зв'язку з винесенням російським судом обвинувального вироку Надії Савченко.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України. 

"МЗС України висловлює рішучий і категоричний протест у зв'язку з набранням чинності незаконно винесеного ганебного обвинувального вироку щодо Надії Савченко", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначають, що дії російської Феміди у справі Савченко та інших незаконно утримуваних громадян України стали прикладом безпрецедентної зневаги з боку Москви до засадничих норм та принципів міжнародного права у сфері захисту прав і свобод людини.

"Вимагаємо від російської сторони нарешті згадати про всі міжнародні зобов'язання, які вона брала на себе як постійний член РБ ООН, член ОБСЄ, Ради Європи, у рамках Нормандського формату та згідно з Мінськими домовленостями і, дотримуючись їх, негайно звільнити Надію Савченко та забезпечити її повернення в Україну", - зазначають у МЗС.

Дипломатичне відомство закликає міжнародну спільноту вжити заходів з метою посилення політичного та дипломатичного тиску на Російську Федерацію для звільнення Савченко, спільно виступити на захист життя, безпеки та загальнолюдських прав громадян України, які стали заручниками агресивної політики Кремля проти України.

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області 22 березня засудив Савченко до 22 років колонії загального режиму за нібито вбивство російських журналістів і штрафу в 30 тис. руб. за нібито незаконний перетин кордону. Відсьогодні вирок набув чинності.

Фото: Новая газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-