Савченко можуть етапувати вже сьогодні - адвокат

Савченко можуть етапувати вже сьогодні - адвокат

Укрінформ
Сьогодні вирок у справі Надії Савченко набрав чинності, і влада Росії має право почати її відправку до місця відбування покарання.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє адвокат Надії Микола Полозов. 

"Уже з сьогоднішнього дня органи ФСВП мають право почати етапувати Надію Савченко до місця відбування покарання, але я сподіваюся, що керівництво ФСВП не стане загострювати ситуацію і починати негайне етапування Савченко", - написав він.

Полозов також зазначив, що Надія прийняла рішення не оскаржувати вирок, оскільки не вірить у російську систему правосуддя. Вона цей вирок не визнає і не має наміру далі брати участь у судовому фарсі.

Він також нагадав і про сухе голодування, яке Савченко мала намір розпочати із завтрашнього дня.

"Сухе голодування, незалежно від обставин, вона розпочинає завтра, і, якщо це станеться на етапі, де абсолютно точно їй не зможуть надати екстрену медичну допомогу в разі різкого погіршення стану її здоров'я, наслідки можуть бути критичними", - підкреслив адвокат.

За словами Полозова, об'єктивної медичної інформації про стан здоров'я Савченко немає, оскільки вона заборонила допуск до себе російських лікарів, а українські медики не отримали дозвіл російської влади на обстеження Надії. Тому скільки вона може витримати і якої шкоди буде завдано її здоров'ю, ніхто не знає, додав адвокат.

"Раніше президент Путін неодноразово заявляв, що рішення про долю Савченко прийматиметься після вироку суду. Все, ось вона, кінцева точка", - пише Полозов.

Він також закликав світових політиків максимально активізувати зусилля в переговорах з керівництвом Росії про обмін/звільнення Надії Савченко.

"Вирок винесено і він набрав законної сили, інших юридичних рішень у справі Савченко немає і вже не буде. Настав час приймати політичні рішення", - резюмував правозахисник.

Як повідомляв Укрінформ, учора, в останній день подання скарги на вирок, український народний депутат Надія Савченко відмовилася подавати апеляцію.

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-